Receptbeskrivning
Lchf het indisk kycklingsoppa
Ingredienser
för
4 cm färsk ingefära
0.5 st röd chili, t ex spansk peppar
1 st gul lök (stor)
2 st morötter
1 st äpple (syrligt & rivet)
1 msk curry
1 tsk garam masala krydda
1 st kanelstång
1 l vatten
2 st hönsbuljongtärning(ar)
3 dl grädde
2 st kycklingfiléer i småbitar
salt och peppar
creme fraiche 34%
färsk koriander
0.5 st röd chili, t ex spansk peppar
1 st gul lök (stor)
2 st morötter
1 st äpple (syrligt & rivet)
1 msk curry
1 tsk garam masala krydda
1 st kanelstång
1 l vatten
2 st hönsbuljongtärning(ar)
3 dl grädde
2 st kycklingfiléer i småbitar
salt och peppar
creme fraiche 34%
färsk koriander
Beskrivning
Riv ingefära, skala och skär moroten i tunna slantar. Finhacka löken. Skala äpplet och skär i småbitar. Kärna ur chilin och finhacka. Bryn ingefära, chili, kycklingbitar och lök i smör, det ska inte få någon färg. Tillsätt morötter och äpple. Pudra över curry . Häll i vatten och buljongtärningar och koka i 5 minuter. Skumma av. Lägg i kanelstången och häll i grädden. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar och garam masala. Ta bort kanelstången. Garnera med färsk koriander och servera eventuellt med en klick creme fraîche.
* Garam Masala krydda:
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver.
* Garam Masala krydda:
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver.
Visningar: 678
Inlagt 2016-09-29 09:21:55

