Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 kg högrev
1 l oxbuljong fond el. tärning
2 st ljusa öl á 33 cl
2 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 st lime juicen av
2 st gula lökar
1 st vitlök solo
1 st röd chilipeppar
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
en liten gnutta socker
salt
svartpeppar


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär högrevet i bitar. Bryn i omgångar och flytta över till en större gryta.
2. Slå på oxbuljong, öl, krossade tomater, tomatpuré och limesaft.
3. Hacka lök, vitlök och chili och lägg ner i grytan. Tillsätt kryddorna.
4. Låt grytan småkoka på medelvärme i 7-8 timmar. Slå på mer buljong vid behov.
5. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer chili.
6. Servera med en klick créme fraiche och ett gott bröd.

Visningar: 311
Inlagt 2016-10-01 06:29:11