Receptbeskrivning
Texas chili
Ingredienser
för
1 kg högrev
1 l oxbuljong fond el. tärning
2 st ljusa öl á 33 cl
2 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 st lime juicen av
2 st gula lökar
1 st vitlök solo
1 st röd chilipeppar
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
en liten gnutta socker
salt
svartpeppar
1 l oxbuljong fond el. tärning
2 st ljusa öl á 33 cl
2 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 st lime juicen av
2 st gula lökar
1 st vitlök solo
1 st röd chilipeppar
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
en liten gnutta socker
salt
svartpeppar
Beskrivning
1. Skär högrevet i bitar. Bryn i omgångar och flytta över till en större gryta.
2. Slå på oxbuljong, öl, krossade tomater, tomatpuré och limesaft.
3. Hacka lök, vitlök och chili och lägg ner i grytan. Tillsätt kryddorna.
4. Låt grytan småkoka på medelvärme i 7-8 timmar. Slå på mer buljong vid behov.
5. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer chili.
6. Servera med en klick créme fraiche och ett gott bröd.
2. Slå på oxbuljong, öl, krossade tomater, tomatpuré och limesaft.
3. Hacka lök, vitlök och chili och lägg ner i grytan. Tillsätt kryddorna.
4. Låt grytan småkoka på medelvärme i 7-8 timmar. Slå på mer buljong vid behov.
5. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer chili.
6. Servera med en klick créme fraiche och ett gott bröd.
Visningar: 360
Inlagt 2016-10-01 06:29:11

