Receptbeskrivning

Klassisk kalops

Ingredienser för
1 kg nötkött t ex bog eller högrev
200 g morötter
2 gula lökar
2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
12 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
smör och olja till stekning
salt
vitpeppar


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.
Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar.
Låt fräsa några minuter under omrörning.
Strö över mjölet och blanda väl.
Häll över vatten så att det precis täcker köttet.
Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten.
Skumma av.
Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 11/2 timme.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Visningar: 323
Inlagt 2016-10-04 07:56:49