Receptbeskrivning

Alexandras Fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser för
1 l vatten
2 fiskbuljong tärningar
0.5 st purjolök
6 st potatis
3 st morötter
1 st röd paprika
chiliflakes efter behag
1 creme fraiche saffran och tomat burk
2 dl grädde
800 g torsk
1 knippe dill
12 st körsbärstomater
1 burk kräftstjärtar
1 blåmusslor nät


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka upp buljongen.
Strimla purjolök och skär potatis, morötter och paprika i bitar.
Lägg ner i buljongen och koka i ca 10 min (beroende på storlek på bitarna).
Tillsätt chili, creme fraiche, grädde samt salt och peppar.
Koka upp och lägg sedan i torsken, skuren i tärningar (ca 4x4 cm) samt dill och tomater.
Sjud försiktigt i några minuter till torsken är klar.
Tillsätt kräftstjärtar och kokta blåmusslor och värm försiktigt. Får ej kokas.
Smaka av och servera.

Visningar: 136
Inlagt 2016-10-22 08:06:50