Receptbeskrivning

Spenat- och squashpaj med fetaost

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Spenat- och squaschpaj med fetaost Pajdegen:
4dl mandelmjöl, 0,5dl mixade sesamfrön, 75g smör, ett ägg och lite salt. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i 10 minuter på 200 grader. Äggstanningen:
Tina fryst hackad spenat i en stekpanna med en skvätt vatten, salt och pressad vitlök. Blanda spenaten med en äggstanning på två ägg, ca 2 deciliter matgrädde/vanlig grädde, salt och peppar. Hacka schalottenlök och gul lök och stek tillsammans med tunna skivor av gul squash eller zucchini. Ner med squashen och löken i pajskalet och på med spenat- och äggstanningen. Toppa med ett halvt paket fetaost och sedan in i ugnen på 175 grader i drygt 20 minuter.

Visningar: 116
Inlagt 2016-10-22 13:02:14