Receptbeskrivning
Saftig banan- & chokladsockerkaka (by jennys matblogg)
Ingredienser
för
4 st bananer
175 g mörk choklad
0.5 dl kallt kaffe
150 g smör
3 dl socker
2 st ägg
5 st vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
smör till formen + ströbröd
175 g mörk choklad
0.5 dl kallt kaffe
150 g smör
3 dl socker
2 st ägg
5 st vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
smör till formen + ströbröd
Beskrivning
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst.
Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen, Rör ner allt i ägg/smör/ kaffe smeten och vänd om tills du fått en jämn smet.
Fördela allt i den smorda och bröade formen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 – 60 minuter.
Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen.
Då chokladen är mjuk och krämig.
Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst.
Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen, Rör ner allt i ägg/smör/ kaffe smeten och vänd om tills du fått en jämn smet.
Fördela allt i den smorda och bröade formen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 – 60 minuter.
Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen.
Då chokladen är mjuk och krämig.
Visningar: 502
Inlagt 2016-10-31 07:23:15






60 min