Receptbeskrivning

Tekakor

Ingredienser för
2 dl havregryn
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
3 msk flytande honung
1 st ägg
12 dl vetemjöl special
50 g rumsvarmt smör i kuber


  90 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Häll havregryn och mjölk i en kastrull och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke, gärna sådan till en hushållsassistent, och tillsätt mjölkblandningen.
Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt salt, honung och ägg och blanda lite till.
Tillsätt mjölet lite i ­sänder medan maskinen går.
Arbeta degen tills den ­släpper från bunkens kanter.
Lägg i smörkuberna och kör tills de löser sig.
Låt degen jäsa under bakduk cirka 50 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar.
Rulla till rullar och skär varje rulle i tio bitar.
Rulla dem till bullar och platta sedan ut dem på bakpappersklädda plåtar. Nagga dem lätt med en gaffel.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 250 grader och grädda bröden i 8–10 minuter.
Låt svalna på ugnsgaller.

Visningar: 300
Inlagt 2016-10-31 07:30:32