Receptbeskrivning

Halloweentårta

Ingredienser för
200 g smör, rumsvamt
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 st ägg
5 dl vetemjöl
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
150 g mörk choklad
Chokladkräm:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk smör
Topping & garnering:
150 g mörk cjoklad
25 g smör
strössel & kristyr


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och sirap smidigt.
Tillsätt äggen, ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vänd växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.

Smält chokladen över vattenbad, vänd försiktigt ner den i smeten.

Fördela smeten i en smord och bröad bakform, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min.
LÃ¥t kakan svalna.

Chokladkräm:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädde och smör.
LÃ¥t svalna helt.
Vispa den kalla krämen tills den blir slät.

Skär kakan i två bottnar.
Bred chokladkrämen på den undre delen och lägg försiktigt på den övre delen.

Topping:
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret.
Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan.
Garnera kakan med strössel och kristyr.

Visningar: 502
Inlagt 2016-10-31 07:39:55