Receptbeskrivning
Kardemummabullar
Ingredienser
för
0.5 prt jäst 0,5 pkt
75 g smör
3 dl mjölk
1 dl strösocker
1 msk mald kardemumma
7 dl vetemjöl
2 msk kardemumma, mortlad
6 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
1 msk kardemumma, mortlad
75 g smör
3 dl mjölk
1 dl strösocker
1 msk mald kardemumma
7 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt 2 msk kardemumma, mortlad
6 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Pensling & garnering
1 st uppvispat ägg 2 msk strösocker
1 msk kardemumma, mortlad
Beskrivning
Ca:20st
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret, blanda det med mjölken och värm till 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, kardemumma och mjöl.
Arbeta ihop allt till en smidig deg.
Låt degen jäsa i ca 40 min.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut degbitarna till två tunna rektanglar, ca 30 x 60 cm.
Bre på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta.
Lägg rullen med skarven neråt.
Skär i bitar, ca 5 cm.
Lägg bitarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt bullarna jäsa i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck till bullarna mitt på så det blir en fördjupning i bullen, annars finns det risk att de jäser upp för mycket och välter.
Pensla bullarna med ägg och strö över socker blandat med kardemumma.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min.
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret, blanda det med mjölken och värm till 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, kardemumma och mjöl.
Arbeta ihop allt till en smidig deg.
Låt degen jäsa i ca 40 min.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut degbitarna till två tunna rektanglar, ca 30 x 60 cm.
Bre på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta.
Lägg rullen med skarven neråt.
Skär i bitar, ca 5 cm.
Lägg bitarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt bullarna jäsa i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck till bullarna mitt på så det blir en fördjupning i bullen, annars finns det risk att de jäser upp för mycket och välter.
Pensla bullarna med ägg och strö över socker blandat med kardemumma.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min.
Visningar: 347
Inlagt 2016-10-31 07:46:36






50 min