Receptbeskrivning
Pralinfyllning lakritstryffel
Ingredienser
för
Beskrivning
Pralinfyllning lakritstryffel
Receptet räcker till 1 form ur 1000-serien.
100g finhackad, mörk couvertyrchoklad
75g grädde
20g rumstempererat smör
20g sötlakritssyrup
Värm grädden till minst 70 °C, häll över chokladen och rör ihop.
Mixa ner smöret med en stavmixer och smaksätt med lakritssyrup.
Stänkmålningen är gjord med en tandborste.
Blandningen vi stänkt med består av tempererad vit choklad som förtunnats med kakaosmör och färgats svart.
Därefter har vi först gjutit ett tunt skal i vit couvertyr och ovanpå det ett skal i mörk couvertyr.
Att göra dubbla skal är ett tips om det blev tunt första gjutningen! Det kan också ge trevliga nyansskiftningar på de färdiga pralinerna.
Receptet räcker till 1 form ur 1000-serien.
100g finhackad, mörk couvertyrchoklad
75g grädde
20g rumstempererat smör
20g sötlakritssyrup
Värm grädden till minst 70 °C, häll över chokladen och rör ihop.
Mixa ner smöret med en stavmixer och smaksätt med lakritssyrup.
Stänkmålningen är gjord med en tandborste.
Blandningen vi stänkt med består av tempererad vit choklad som förtunnats med kakaosmör och färgats svart.
Därefter har vi först gjutit ett tunt skal i vit couvertyr och ovanpå det ett skal i mörk couvertyr.
Att göra dubbla skal är ett tips om det blev tunt första gjutningen! Det kan också ge trevliga nyansskiftningar på de färdiga pralinerna.
Visningar: 242
Inlagt 2016-10-31 13:29:54






30 min