Receptbeskrivning
Kycklingröra
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingröra
1 päron (tärnat)
250 g kyckling, tärnad
2 dl grekisk yoghurt, naturell (se förslag på annan bas ovan)
lite salt
lite ekologiskt paprikapulver**
- Rotfruktspytt med ingefärasås:
100 g kålrot
150 g potatis
100 g morot
100 g zucchini
en halv gul lök
salt
färsk koriander (finns i frysdisken, om man inte har en egen kruka; koriander har en mastcellsstabiliserande effekt)
SÃ¥s/dressing
1 dl lättyoghurt
1 msk honung
1 tsk riven ingefära (alt. 2 tsk torkad ingefära)
Skala kålroten, potatisen och moroten och tärna i jämnstora tärningar.
Hacka löken.
Fräs allt i lite olivolja tills allt är mjukt.
Skala och tärna zucchinin och tillsätt den till resten.
Salta och tillsätt koriandern och fräs i ytterligare några minuter.
Ingefärasåsen
Blanda ingredienserna.
1 päron (tärnat)
250 g kyckling, tärnad
2 dl grekisk yoghurt, naturell (se förslag på annan bas ovan)
lite salt
lite ekologiskt paprikapulver**
- Rotfruktspytt med ingefärasås:
100 g kålrot
150 g potatis
100 g morot
100 g zucchini
en halv gul lök
salt
färsk koriander (finns i frysdisken, om man inte har en egen kruka; koriander har en mastcellsstabiliserande effekt)
SÃ¥s/dressing
1 dl lättyoghurt
1 msk honung
1 tsk riven ingefära (alt. 2 tsk torkad ingefära)
Skala kålroten, potatisen och moroten och tärna i jämnstora tärningar.
Hacka löken.
Fräs allt i lite olivolja tills allt är mjukt.
Skala och tärna zucchinin och tillsätt den till resten.
Salta och tillsätt koriandern och fräs i ytterligare några minuter.
Ingefärasåsen
Blanda ingredienserna.
Visningar: 151
Inlagt 2016-11-01 08:35:20






30 min