Receptbeskrivning
Rostade havregryn med chiafrön
Ingredienser
för
Beskrivning
Rostade havregryn med chiafrön:
Till fyra personer
2 dl havergryn (vi använder “rena” havregryn)
2 msk chiafrön
1 tsk ceylonkanel (ej cassiakanel)
en nypa salt (gärna mineralsalt för extra magnesium)
2 msk vatten
1 msk olivolja (eller kokosolja)
2 msk honung
(Honung inte okej enligt FODMAP, men enligt låghistamindiet; kanske lite vitt socker istället)
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Blanda vatten, olja och honung i ett glas och blanda sedan vätskan med den torra blandningen.
Rosta i en varm och torr stekpanna i ca 5 minuter. Rör om då och då.
Låt svalna.
Blanda med russin och tärnat äpple och ät med yogurt.
Till fyra personer
2 dl havergryn (vi använder “rena” havregryn)
2 msk chiafrön
1 tsk ceylonkanel (ej cassiakanel)
en nypa salt (gärna mineralsalt för extra magnesium)
2 msk vatten
1 msk olivolja (eller kokosolja)
2 msk honung
(Honung inte okej enligt FODMAP, men enligt låghistamindiet; kanske lite vitt socker istället)
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Blanda vatten, olja och honung i ett glas och blanda sedan vätskan med den torra blandningen.
Rosta i en varm och torr stekpanna i ca 5 minuter. Rör om då och då.
Låt svalna.
Blanda med russin och tärnat äpple och ät med yogurt.
Visningar: 191
Inlagt 2016-11-01 08:53:50






30 min