Receptbeskrivning

Fröbröd i mikro

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Bröd i mikro

1 ägg
2 msk olja av det slag du tål eller smält smör
2 msk hampafrön
2 msk chiafrön
1 dl melonkärnor (eller 1 dl pumpakärnor)
1 msk linfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk fiberhusk (eller 2 tsk pofiber)
(Stäm av mot FODMAP, men kan funka)

Blanda alla torra ingredienser.
Vispa ägget med oljan/det smälta smöret.
Blanda ägget och de torra ingredienserna och låt stå i fem minuter.
Lägg en bit bakplåtspapper på en mattallrik.*
Bred ut smeten (här kan du, om du vill, strö något över härligheten, flingsalt t ex).
Mikra på högsta effekt i 4,5 minuter (här får man prova sig fram; olika mikrougnar har olika effekt så för en del kanske 4 min räcker).
Skär i bitar, inte helt igenom, men så att du kan bryta när det har svalnat helt.

Visningar: 213
Inlagt 2016-11-01 09:00:06