Receptbeskrivning
Lax med astrids basilikasås och primörer
Ingredienser
för
4 st laxfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
basilikasås
1 kruka basilika färsk
1 tsk chili finhackad färsk
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
salt
tillbehör
grön sparris
färskpotatis
rädisor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
basilikasås
1 kruka basilika färsk
1 tsk chili finhackad färsk
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
salt
tillbehör
grön sparris
färskpotatis
rädisor
Beskrivning
1. Börja med såsen. Mixa basilikabladen med de övriga ingredienserna till en slät sås.
2. Smaka av med lite salt.
3. Låt gärna mogna i kylen några timmar.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Grilla eller ugnsbaka laxfiléerna i 10-12 minuter.
6. Koka potatisen.
7. Låt rädisorna koka med de sista 5-7 minuterna.
8. Smörstek sparrisen
9. Dela laxfiléerna på mitten och servera med såsen och övriga tillbehör.
2. Smaka av med lite salt.
3. Låt gärna mogna i kylen några timmar.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Grilla eller ugnsbaka laxfiléerna i 10-12 minuter.
6. Koka potatisen.
7. Låt rädisorna koka med de sista 5-7 minuterna.
8. Smörstek sparrisen
9. Dela laxfiléerna på mitten och servera med såsen och övriga tillbehör.
Visningar: 479
Inlagt 2012-04-18 07:57:44

