Receptbeskrivning
Färs med chilimarinerade gurkor
Ingredienser
för
Beskrivning
Vegetarisk färs med kål och chilimarinerad gurka:
Gurka:
1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1/2 tsk
1/2 färsk chili
Köttfärs:
500 g veg.färs
1 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g vitkål
1 purjolök
1/2 färsk chili
5 msk japansk soja
5 msk balsamvinäger
1-2 msk strösocker
Tillbehör:
4 portioner ris gärna basmati
Skiva gurkan tunt – det blir bäst på mandolin. Blanda vinäger, socker, finhackad chili och salt. Rör om så att sockret löser sig. Blanda med gurkskivorna i en skål.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Förbered allt som ska hackas och strimlas: Finhacka lök och vitlök. Strimla vitkålen så tunt som möjligt. Strimla purjolöken och finhacka eller strimla chili. Nu behövs en stor stekpanna, helst med lock. Hetta upp olja i stekpannan. Fräs färsen på hög värme ca 2 minuter. Blanda i gul lök och vitlök och fräs ytterligare ca 3 min. Lägg över färsblandningen på ett fat (det ska bara ligga där ett tag).
Sänk värmen i stekpannan till strax över medelvärme. Lägg i strimlad vitkål, purjolök och chili. Fräs under omrörning ca 3 minuter. Blanda tillbaka färsen i pannan och tillsätt soja, vinäger och socker. Blanda om och låt alltsammans puttra under lock ca 10 minuter. Smaka eventuellt av med salt.
Servera med ris och gurksallad.
Gurka:
1 gurka
2 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
1/2 tsk
1/2 färsk chili
Köttfärs:
500 g veg.färs
1 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g vitkål
1 purjolök
1/2 färsk chili
5 msk japansk soja
5 msk balsamvinäger
1-2 msk strösocker
Tillbehör:
4 portioner ris gärna basmati
Skiva gurkan tunt – det blir bäst på mandolin. Blanda vinäger, socker, finhackad chili och salt. Rör om så att sockret löser sig. Blanda med gurkskivorna i en skål.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Förbered allt som ska hackas och strimlas: Finhacka lök och vitlök. Strimla vitkålen så tunt som möjligt. Strimla purjolöken och finhacka eller strimla chili. Nu behövs en stor stekpanna, helst med lock. Hetta upp olja i stekpannan. Fräs färsen på hög värme ca 2 minuter. Blanda i gul lök och vitlök och fräs ytterligare ca 3 min. Lägg över färsblandningen på ett fat (det ska bara ligga där ett tag).
Sänk värmen i stekpannan till strax över medelvärme. Lägg i strimlad vitkål, purjolök och chili. Fräs under omrörning ca 3 minuter. Blanda tillbaka färsen i pannan och tillsätt soja, vinäger och socker. Blanda om och låt alltsammans puttra under lock ca 10 minuter. Smaka eventuellt av med salt.
Servera med ris och gurksallad.
Visningar: 165
Inlagt 2016-11-02 10:09:09






30 min