Receptbeskrivning
Färs- och vitkålspanna med chili-vitlökssås
Ingredienser
för
Beskrivning
8 port
Det här behöver du :
600-800 g vegetarisk färs
½ vitkålshuvud
1 purjolök
2 morötter
100 gram rotselleri
½ röd paprika
100 gram majskorn
1 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
4 dl vatten
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Strimla kål, lök och grönsaker. Fräs på färsen i en het panna med högre kanter. Tillsätt allt strimlat och låt fräsa ihop ca 10 min. Rör ner tomatpuré, fond och slå på vattnet. Sänk värmen något. Låt vattnet koka in, smaka av med salt och peppar. Servera med sweet chilisås, en kall sås på creme fraiche, lite olivolja, vitlök, salt och peppar. Kokt broccoli hade jag till också.vitkål_färs_panna
Vitkål och grönsaker som får fräsa ihop med färs blir otroligt gott, glöm inte att krydda ordentligt!
När kål och lök mjuknat och fått lite färg slår jag på fond och vatten och låter det sedan koka in.
Det här behöver du :
600-800 g vegetarisk färs
½ vitkålshuvud
1 purjolök
2 morötter
100 gram rotselleri
½ röd paprika
100 gram majskorn
1 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
4 dl vatten
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Strimla kål, lök och grönsaker. Fräs på färsen i en het panna med högre kanter. Tillsätt allt strimlat och låt fräsa ihop ca 10 min. Rör ner tomatpuré, fond och slå på vattnet. Sänk värmen något. Låt vattnet koka in, smaka av med salt och peppar. Servera med sweet chilisås, en kall sås på creme fraiche, lite olivolja, vitlök, salt och peppar. Kokt broccoli hade jag till också.vitkål_färs_panna
Vitkål och grönsaker som får fräsa ihop med färs blir otroligt gott, glöm inte att krydda ordentligt!
När kål och lök mjuknat och fått lite färg slår jag på fond och vatten och låter det sedan koka in.
Visningar: 218
Inlagt 2016-11-02 10:14:29






45 min