Receptbeskrivning
Vitkålsfärsgryta
Ingredienser
för
Beskrivning
Det här behöver du
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 klyfta vitkål (à 300 g)
1 msk olja
500 g quornfärs (eller valfri färs)
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
1 rivet äpple
peppar
ev salt
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolök och vitkål.
Stek all lök och färs i oljan. Blanda ner kålen och låt den steka med några minuter. Blanda ner soja, vinäger, äpple och koka ca 5 minuter. Smaka av med peppar och ev salt.
Till servering: Servera färsgrytan med potatis och lingonsylt.
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 klyfta vitkål (à 300 g)
1 msk olja
500 g quornfärs (eller valfri färs)
3 msk soja
3 msk balsamvinäger
1 rivet äpple
peppar
ev salt
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolök och vitkål.
Stek all lök och färs i oljan. Blanda ner kålen och låt den steka med några minuter. Blanda ner soja, vinäger, äpple och koka ca 5 minuter. Smaka av med peppar och ev salt.
Till servering: Servera färsgrytan med potatis och lingonsylt.
Visningar: 297
Inlagt 2016-11-02 10:30:17






45 min.jpg)