Receptbeskrivning
Mikroscones
Ingredienser
för
Beskrivning
Testa med havregryn istället!!
Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram margarin eller smör
1 dl mjölk
1 ägg
(Stäm av FODMAP)
Gör såhär:
1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
2. Fördela matfettet med de torra ingredienserna så att det blir en grynig massa och lägg i hackad choklad
3. Vispa ihop mjölk och ägg (i typ en kopp med en gaffel)
4. Häll äggmjölken i bunken och rör snabbt ihop till en deg
5. Platta ut degen på mjölat underlag så att den blir rund och fin (obs inte en boll utan en kaka typ)
6. Lägg en dubbelvikt kökshandduk i micron och
7. Skåra kakan i 5-6 delar och lägg den på dubbelvikt hushållspapper.
8. Lägg kakan (med hushållspappret) på kökshanduken i micron.
9. Kör sconesen på högsta effekt i cirka 4 minuter, inte mer!
10. Klart!
Första gången jag gjorde dessa scones tyckte jag inte det kändes riktigt färdigt så jag körde i 30 sekunder till, men det skulle jag inte ha gjort för det blev alldeles för torrt sen. Sconesen "tillagas" en stund efter när den kommer ut ur micron, därför så ska den kännas lite ofärdig när man tar ut den.
Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram margarin eller smör
1 dl mjölk
1 ägg
(Stäm av FODMAP)
Gör såhär:
1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
2. Fördela matfettet med de torra ingredienserna så att det blir en grynig massa och lägg i hackad choklad
3. Vispa ihop mjölk och ägg (i typ en kopp med en gaffel)
4. Häll äggmjölken i bunken och rör snabbt ihop till en deg
5. Platta ut degen på mjölat underlag så att den blir rund och fin (obs inte en boll utan en kaka typ)
6. Lägg en dubbelvikt kökshandduk i micron och
7. Skåra kakan i 5-6 delar och lägg den på dubbelvikt hushållspapper.
8. Lägg kakan (med hushållspappret) på kökshanduken i micron.
9. Kör sconesen på högsta effekt i cirka 4 minuter, inte mer!
10. Klart!
Första gången jag gjorde dessa scones tyckte jag inte det kändes riktigt färdigt så jag körde i 30 sekunder till, men det skulle jag inte ha gjort för det blev alldeles för torrt sen. Sconesen "tillagas" en stund efter när den kommer ut ur micron, därför så ska den kännas lite ofärdig när man tar ut den.
Visningar: 1149
Inlagt 2016-11-02 16:33:38






30 min