Receptbeskrivning

Läkande auberginevatten

Ingredienser för


  90 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser

1 medelstor aubergine
1 liter vatten
Saft från 1 citron
Beredning

Tvätta auberginen väl och skär den i småbitar. Koka upp vattnet och lägg försiktig ner auberginen.
Minska värmen och låt vattnet sjuda i 25 minuter tills auberginen har mjuknat. Ta bort från värmen och låt stå i minst en timme.
Sila vätskan och ta bort auberginebitarna.
Tillsätt citronsaften och rör om väl. Förvara i en mörk burk.
Notering: vattnet du kokar auberginen i kan ha en något bitter eller oangenäm smak. För att undvika det kan du innan du kokar auberginen lägga den i en skål med lite mineralsalt.

Efter lite tid kommer saltet anta en mörk färg, vilket är vad som ger auberginen sin bittra smak.

Avslutningsvis tvättar du auberginen noggrant för att ta bort alla spår av salt innan du följer receptet ovan.

Hur bör du konsumera den?

Du kan dricka auberginevatten några gånger under dagen. Ta ditt första glas innan frukost, ett andra efter lunch, ytterligare ett mitt på eftermiddagen och det sista innan middag.

Prova denna behandling i sju dagar i sträck, en eller två gånger per månad.

Visningar: 409
Inlagt 2016-11-03 20:14:39