Receptbeskrivning

Rostad pumpa- och vitlökssnacks

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
4 person(er)
INGREDIENSER

Rostad pumpa
1 kg pumpa, gärna olika sorter
1 msk olivolja
1 st vitlök, hel
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
Örtolja:
0,75 dl vitlöksolja
3 msk örter, finhackade

1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och torka pumpan. Dela, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Pensla klyftorna med hälften av olivoljan och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
2. Skär av toppen av vitlöken, pensla med resten av olivoljan och lägg den på plåten med pumpan. Salta och peppra. Rosta pumpa och vitlök mitt i ugnen ca 25 min eller tills pumpan är helt mjuk.
3. Värm vitlöksoljan i en kastrull. Tillsätt örterna och koka ca 30 sekunder. Servera oljan till den rostade pumpan och vitlöken.

Visningar: 195
Inlagt 2016-11-10 14:39:57