Receptbeskrivning
Mugcake
Ingredienser
för
Beskrivning
Mugcake 2 koppar
1st ägg
4msk vetemjöl
5msk socker
3msk smör
1msk olja
3msk kakao
3msk mjölk
25g hackad mörk choklad
Grädde till servering
Smält smör i micron och blanda ihop alla andra ingredienser förutom kakaon i en bunke.
Sikta ner kakaon i de smälta smöret, rör om och tillsätt de i blandningen.
Fördela smeten i 2 koppar och sätt in en i taget i micron på full effekt i ca 40-50 sekunder.
Detta skiljer sig väldigt mellan mikrovågsugnar. Det kan skilja på bara några få sekunder från att få den kladdig till att den blir genomgräddad och torr.
Jag kör på drygt 40 sekunder, sen låter jag den stå en liten stund under lock och då får jag den perfekt kladdig! Servera gärna med lite glass eller grädde… Mums 🙂
Tänk på att detta är en dessert som skall ätas med detsamma och inte stå i flera timmar.
1st ägg
4msk vetemjöl
5msk socker
3msk smör
1msk olja
3msk kakao
3msk mjölk
25g hackad mörk choklad
Grädde till servering
Smält smör i micron och blanda ihop alla andra ingredienser förutom kakaon i en bunke.
Sikta ner kakaon i de smälta smöret, rör om och tillsätt de i blandningen.
Fördela smeten i 2 koppar och sätt in en i taget i micron på full effekt i ca 40-50 sekunder.
Detta skiljer sig väldigt mellan mikrovågsugnar. Det kan skilja på bara några få sekunder från att få den kladdig till att den blir genomgräddad och torr.
Jag kör på drygt 40 sekunder, sen låter jag den stå en liten stund under lock och då får jag den perfekt kladdig! Servera gärna med lite glass eller grädde… Mums 🙂
Tänk på att detta är en dessert som skall ätas med detsamma och inte stå i flera timmar.
Visningar: 210
Inlagt 2016-11-11 17:39:49






30 min