Receptbeskrivning

Blackbeanburger med sötpotatisstrips

Ingredienser för


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Burgare
0,5 st gul lök(ar)
1 dl ströbröd
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
0,5 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk kummin, malen
1 burk(ar) majskorn
2 förpackning bönor, svarta
1 tsk bakpulver
1 gram olivolja, extravergine, till stekning
0,5 msk olivolja, extravergine
2 klyfta(or) vitlök(ar)

Dressing
1 msk tomatpuré
2 dl gräddfil
2 krm svartpeppar
2 krm salt
1 krm chilipulver
2 msk gurka, inlagd, finhackad
1 tsk honung

Sötpotatisstrips
1 tsk flingsalt
2 st sötpotatis(ar)
2 msk olivolja, extra vergine

Tillbehör
1 st tomat(er)
0,5 st salladshuvud
4 st hamburgerbröd
1 st gurka, inlagd, i skivor, valfritt
0,5 st rödlök

1. Sötpotatisstrips: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
2. Tvätta sötpotatisen noga och skär dem sedan i pommesfritesstora stavar.
3. Lägg stavarna i en bunke tillsätt olja och flingsalt. Massera in oljan ordentligt och lägg sedan stavarna på plåten med lite mellanrum mellan varje.
4. Sätt in i ugnen ca 30-35 min.
5. Burgare: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj bönorna och lägg 1 dl åt sidan.
6. Sila av vattnet från majsen och lägg 1 dl åt sidan tillsammans med bönorna.
7. Lägg lök, vitlök, olja, bönor, majs, kummin, paprikapulver, chilipulver, salt, peppar, ströbröd och bakpulver i en matberedare och mixa ihop till en slät smet.
8. Häll över i en bunke och tillsätt bönor och majs som du har lagt åt sidan. Blanda i hop och forma 4 stora burgare.
9. Hetta upp olja och stek burgarna på medelvärme ca 5 min på ena sidan.
10. Vänd dem inte utan lägg sedan över dem på ett ugnssäkert fat och stek klart i ugnen ca 20 min under potatisen.
11. Dressing: Blanda ihop gräddfil med tomatpuré, honung och chilipulver.
12. Finhacka gurkan och blanda ner. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
13. Tillbehör: Skölj sallad och tomat.
14. Skiva tomaten och skala och finstrimla rödlöken.
15. Lägg upp alla tillbehör på ett fat och ställ fram gurkan.
16. Värm bröden en stund i ugnen. Montera ihop din burgare med dressing och goda tillbehör. Servera med sötpotatisstrips.

Visningar: 580
Inlagt 2016-11-23 15:37:06