Receptbeskrivning

Kycklinggryta med majs och bacon

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kycklinggryta med majs och bacon


1st majskyckling
smör till stekning
2st gula lökar
5dl äppelmust
8dl kycklingbuljong
2st majskolvar
2dl vispgrädde
majsena, till redning
1 pkt bacon, cirka 140 g
3msk syltlök
några kvistar salvia/timjan
salt & malen svartpeppar


Stycka upp kycklingen i bitar.

Bryn bitarna i smör runt om. Lägg kycklingbitarna i en stor gryta.

Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Häll på musten och buljongen.

Koka upp och sjud i cirka 20 minuter.

Dela majsen i bitar och lägg i grytan och sjud i cirka 5 minuter. Häll på grädden och red av med majsena utrört i lite kallt vatten.

Strimla och stek baconen. Låt det rinna av på en bit hushållspapper.

Lägg i syltlöken och strö över bacon.

Garnera grytan med salvia.

Smaka av med salt och strö över svartpeppar från kvarn.

Visningar: 320
Inlagt 2016-12-04 13:31:07