Receptbeskrivning
Mintchokladrutor
Ingredienser
för
1 st äggvita
5 droppar pepparmintolja
5 dl florsocker
75 g mörk choklad
5 droppar pepparmintolja
5 dl florsocker
75 g mörk choklad
Beskrivning
Vispa ihop äggvita och pepparmintolja med florsockret, lite i taget. Anpassa mängden så smeten blir relativt fast, men den ska gå att kavla ut.
Kavla ut smeten till en rektangel, ca ½ cm tunn.
Strö över florsocker när du kavlar.
Garnering:
Smält chokalden och pensla ovanpå mintplattan.
Ställ den i kylen för att stelna. Skär kakan i rutor (låt den stå framme en stund i rumstemperatur innan så chokladen inte spricker).
Förvara bitarna i en burk med lock i kylen.
Kavla ut smeten till en rektangel, ca ½ cm tunn.
Strö över florsocker när du kavlar.
Garnering:
Smält chokalden och pensla ovanpå mintplattan.
Ställ den i kylen för att stelna. Skär kakan i rutor (låt den stå framme en stund i rumstemperatur innan så chokladen inte spricker).
Förvara bitarna i en burk med lock i kylen.
Visningar: 211
Inlagt 2016-12-05 12:26:47