Receptbeskrivning

Kladdkaka 2

Ingredienser för
rumsvarmt margarin
strösocker
vaniljsocker
flingsalt
saft och rivet skal av en apelsin
vetemjöl
kakao


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och salt.
Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda mjöl och kakao. Tillsätt mjölblandningen, apelsinskalet och -saften, rör ihop till en smet. Bred ut den i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
LÃ¥t kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Visningar: 208
Inlagt 2016-12-06 02:11:46