Receptbeskrivning
Guldkaka – Äggulekaka (på överblvina äggulor)
Ingredienser
för
4 st äggulor (jag hade i 6st)
1 dl socker'
75 g rumsvarmt smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1.5 msk citronsaft
1 dl socker'
75 g rumsvarmt smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Glasyr:
2 dl florsocker 1.5 msk citronsaft
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form på 1,5 liter.
Rör äggulor och socker vitt och pösigt.
Tillsätt smör, bakpulver, vaniljpulver och mjöl.
Avsluta med mjölken och rör smeten slät.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Känn med en sticka att den är klar.
Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den.
När kakan svalnat, vispa ihop florsocker och citronsaft och fördela glasyren över kakan.
Rör äggulor och socker vitt och pösigt.
Tillsätt smör, bakpulver, vaniljpulver och mjöl.
Avsluta med mjölken och rör smeten slät.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Känn med en sticka att den är klar.
Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den.
När kakan svalnat, vispa ihop florsocker och citronsaft och fördela glasyren över kakan.
Visningar: 2287
Inlagt 2016-12-12 13:23:13






45 min