Receptbeskrivning
Minttryffelbiskvier
Ingredienser
för
Bottnar:
150 g mandelmassa 0.5 st äggvita
Fyllning:
150 g mörk choklad med mintsmak 2 msk smör
4 msk vispgrädde
ev några droppar pepparmyntsolja
Garnering:
120 g mörk choklad 1 tsk olja, neutral
50 g mjölkchoklad, smält
Beskrivning
22–24 st
Bottnar:
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla lillfingerstora korvar, 5–6 cm långa, av smeten.
Lägg dem på plåten och platta ut dem till avlånga bottnar, ca 1 ½ cm breda.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min.
Lossa dem från plåten medan de är varma.
LÃ¥t dem kallna med bottensidan upp.
Förvara dem sedan i en plastpåse eller burk.
Fyllning:
Smält chokladen över vattenbad.
Koka upp smör och grädde i en kastrull.
Häll det under kraftig vispning i chokladen.
Tillsätt ev lite extra pepparmyntsolja.
Låt tryffelsmeten stå och svalna så att den blir fast, ställ den i kylen ett tag så stelnar den snabbare.
Bred fyllningen toppigt på bottnarnas undersida.
Ställ dem kallt i kylen i minst 1 tim.
Garnering:
Smält chokladen och oljan över vattenbad.
Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks.
Lägg biskvierna i kylen till chokladen stelnat helt.
Ringla ljus choklad över biskvierna och förvara dem sedan i kylen.
Bottnar:
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Rulla lillfingerstora korvar, 5–6 cm långa, av smeten.
Lägg dem på plåten och platta ut dem till avlånga bottnar, ca 1 ½ cm breda.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min.
Lossa dem från plåten medan de är varma.
LÃ¥t dem kallna med bottensidan upp.
Förvara dem sedan i en plastpåse eller burk.
Fyllning:
Smält chokladen över vattenbad.
Koka upp smör och grädde i en kastrull.
Häll det under kraftig vispning i chokladen.
Tillsätt ev lite extra pepparmyntsolja.
Låt tryffelsmeten stå och svalna så att den blir fast, ställ den i kylen ett tag så stelnar den snabbare.
Bred fyllningen toppigt på bottnarnas undersida.
Ställ dem kallt i kylen i minst 1 tim.
Garnering:
Smält chokladen och oljan över vattenbad.
Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att tryffeln täcks.
Lägg biskvierna i kylen till chokladen stelnat helt.
Ringla ljus choklad över biskvierna och förvara dem sedan i kylen.
Visningar: 273
Inlagt 2016-12-12 13:27:48






60 min