Receptbeskrivning
Knäckiga skålar
Ingredienser
för
Knäckflarn:
75 g smör 1 dl socker
1.4 dl ljus sirap
1.4 dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1.2 tsk vaniljsocker
Lingongrädde:
225 g lingon, frysta & tinade 1.5 dl socker
3 dl vispgrädde
Beskrivning
Ca 25 st
Knäckflarn:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Klicka ut smeten, ca 1 msk, på plåten.
Lägg inte för tätt då kakorna flyter ut under gräddningen.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 5 min.
Lägg kakorna över små glas eller runda mandelmusselformar så fort du kan flytta dem från plåten med t ex en stekspade.
Låt dem kallna och stelna så de får formen av en liten skål.
Lingongrädde:
Lägg lingon och strösocker i en skål.
Rör om då och då så att sockret löser upp sig.
Vispa grädden ganska fast.
Vänd ner de rårörda lingonen försiktigt i grädden.
Spritsa eller klicka lingongrädde i knäckflarnskålarna strax innan servering.
Knäckflarn:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Klicka ut smeten, ca 1 msk, på plåten.
Lägg inte för tätt då kakorna flyter ut under gräddningen.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 5 min.
Lägg kakorna över små glas eller runda mandelmusselformar så fort du kan flytta dem från plåten med t ex en stekspade.
Låt dem kallna och stelna så de får formen av en liten skål.
Lingongrädde:
Lägg lingon och strösocker i en skål.
Rör om då och då så att sockret löser upp sig.
Vispa grädden ganska fast.
Vänd ner de rårörda lingonen försiktigt i grädden.
Spritsa eller klicka lingongrädde i knäckflarnskålarna strax innan servering.
Visningar: 881
Inlagt 2016-12-12 13:32:30






60 min