Receptbeskrivning
Nougatinegran (recept se´bastien boudet)
Ingredienser
för
500 g strösocker
2 dl vatten
10 g vitvinsvinäger
300 g hyvlade varma rostade mandlar
20 g till hantering av massa
1 dl vatten
2 dl vatten
10 g vitvinsvinäger
300 g hyvlade varma rostade mandlar
20 g till hantering av massa
Karamell:
300 g strösocker 1 dl vatten
Beskrivning
Nougatine (Krävs 4 omgångar av ett recept till en gran)
Koka upp strösocker, vatten och vinäger.
Sätt ugnen på 180 grader.
Strö ut hyvlade mandlar på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mandeln tills den har fått ordentligt med färg och karaktär.
Sänk värmen på ugnen men behåll mandlarna i ugnen.
Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg åt sidan.
När sockret är 180 grader.
Dra det från värmen och vänd i mandlarna med en träsked.
Häll ut massan över det oljade pappret.
Häll lite olja över lägg ett papper på massan och
kavla en rektangulär form.
Skär ut en halv gran (som en ritad gran delad i tu på längden)
Upprepa fyra gånger.
Lägg alla restbitar på ett bakplåtspapper och smält samman i ugnen.
När nougatinemassan har smälts om kan du fylla det i en oljad springform med bakplåtspapper spänt över botten.
Det här blir julgransfoten.
Koka strösocker och vatten till karamell- 170 grader.
Börja med att sätta två av gransidorna i 90 gradig vinkel mot varandra, limma med karamellen.
Gör samma sak med de andra två bitarna.
Sätt sedan vinklarna mitt emot varandra och limma återigen med karamell. Avsluta med att sätta granen fast på foten.
Koka upp strösocker, vatten och vinäger.
Sätt ugnen på 180 grader.
Strö ut hyvlade mandlar på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mandeln tills den har fått ordentligt med färg och karaktär.
Sänk värmen på ugnen men behåll mandlarna i ugnen.
Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg åt sidan.
När sockret är 180 grader.
Dra det från värmen och vänd i mandlarna med en träsked.
Häll ut massan över det oljade pappret.
Häll lite olja över lägg ett papper på massan och
kavla en rektangulär form.
Skär ut en halv gran (som en ritad gran delad i tu på längden)
Upprepa fyra gånger.
Lägg alla restbitar på ett bakplåtspapper och smält samman i ugnen.
När nougatinemassan har smälts om kan du fylla det i en oljad springform med bakplåtspapper spänt över botten.
Det här blir julgransfoten.
Koka strösocker och vatten till karamell- 170 grader.
Börja med att sätta två av gransidorna i 90 gradig vinkel mot varandra, limma med karamellen.
Gör samma sak med de andra två bitarna.
Sätt sedan vinklarna mitt emot varandra och limma återigen med karamell. Avsluta med att sätta granen fast på foten.
Visningar: 342
Inlagt 2016-12-14 12:20:10






60 min