Receptbeskrivning

Svampfrittata med skinka
Basic dagens rätt 2012

Ingredienser för
1 burk potatis
2 gula lökar
300 skinka
1 champinjoner
2 msk olivolja
65 g bladspenat
6 ägg
0.5 dl vatten
salt och peppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 200˚C
Låt potatisen rinna av och skär den i tärningar.
Skala och skiva löken. Strimla skinkan. Låt champinjonerna rinna av.
Fräs potatis, lök, skinka och champinjonerna i hälften av olivoljan i en stekpanna som tål ugnsvärme. Vänd ner spenaten.
Vispa ihop resten av olivoljan med ägg och vatten, krydda med salt och peppar.
Häll äggblandningen över fräset. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Visningar: 359
Inlagt 2012-04-20 00:13:47