Receptbeskrivning
Currypanerad rödspätta med krämig räkröra (ifrån ica)
Ingredienser
för
600 g rödspätta tinad
2 st ägg
1.5 dl ströbröd
1.5 msk curry
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
1 st broccoli , buketterna av ett
100 g sugersnaps
8 st citronklyftor
1 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
2 msk dill hackad
salt och peppar
2 st ägg
1.5 dl ströbröd
1.5 msk curry
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
tillbehör
900 g potatis fast1 st broccoli , buketterna av ett
100 g sugersnaps
8 st citronklyftor
räkröran
1 burk räkor i lake1 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
2 msk dill hackad
salt och peppar
Beskrivning
1.Tina fisken om den är fryst. Torka av filéerna och skär bort det lösa skinnet på sidorna.
2.Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa broccolin och skär i buketter. Låt broccolin koka med när ca 3 minuter av potatisens koktid återstår, så slipper du smutsa ner fler kastruller. Lägg i sugarsnapsen mot slutet. Gör resten under tiden.
3.Räk- och dillröra: Häll av räkorna och pressa ut vätskan. Blanda crème fraiche, majonnäs och dill. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
4.Vispa upp äggen till paneringen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, curry, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd fiskfiléerna först i äggvispet och sedan i ströbrödet. Stek dem gyllenbruna i omgångar i matfettet ca 2 minuter per sida i en stor stekpanna. Häll under tiden av potatis och grönsaker.
5.Servera fisken med räk- och dillröra, kokt potatis och grönsaker samt citronklyftor.
2.Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa broccolin och skär i buketter. Låt broccolin koka med när ca 3 minuter av potatisens koktid återstår, så slipper du smutsa ner fler kastruller. Lägg i sugarsnapsen mot slutet. Gör resten under tiden.
3.Räk- och dillröra: Häll av räkorna och pressa ut vätskan. Blanda crème fraiche, majonnäs och dill. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
4.Vispa upp äggen till paneringen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, curry, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd fiskfiléerna först i äggvispet och sedan i ströbrödet. Stek dem gyllenbruna i omgångar i matfettet ca 2 minuter per sida i en stor stekpanna. Häll under tiden av potatis och grönsaker.
5.Servera fisken med räk- och dillröra, kokt potatis och grönsaker samt citronklyftor.
Visningar: 381
Inlagt 2016-12-15 18:50:40

