Receptbeskrivning
Glassbomb
Ingredienser
för
2.5 l vanlijglass
200 g frysta hallon
strössel
200 g frysta hallon
strössel
Beskrivning
Klä en rund skål (cirka 2 liter) med plastfolie (droppa två droppar olja i skålen och gnid ut, då klibbar folien fast mot skålens sidor).
Skopa upp halvtinad glass och ”klä” skålens botten och sidor.
Spara lite till botten ca:0,5l.
Mixa halvtinade hallon med en stavmixer och blanda med 0,5 liter vaniljglass.
Bred ut hallonmixen så att du får en röd läcker kärna på bomben.
Avsluta bomben med den sparade vaniljglassen, plasta och ställ i frysen.
Ta fram bomben minst 15 minuter före servering, glass ska inte vara stenhård. Vänd upp på ett fat, dekorera med strössel och eventuellt lite tomtebloss.
Skopa upp halvtinad glass och ”klä” skålens botten och sidor.
Spara lite till botten ca:0,5l.
Mixa halvtinade hallon med en stavmixer och blanda med 0,5 liter vaniljglass.
Bred ut hallonmixen så att du får en röd läcker kärna på bomben.
Avsluta bomben med den sparade vaniljglassen, plasta och ställ i frysen.
Ta fram bomben minst 15 minuter före servering, glass ska inte vara stenhård. Vänd upp på ett fat, dekorera med strössel och eventuellt lite tomtebloss.
Visningar: 275
Inlagt 2016-12-30 06:40:14






60 min.jpg)