Receptbeskrivning
Nyårsdessert
Ingredienser
för
100 g mörk 70% choklad
6 dl grädde
3 st äggulor
1 frp frysta hallon
5 st diggestive kex
lite smör
silverkulor
6 dl grädde
3 st äggulor
1 frp frysta hallon
5 st diggestive kex
lite smör
silverkulor
Beskrivning
Smält chokladen i ett vattenbad.
vispa grädden fluffigt.
separera gulorna från vitorna och blanda gulorna med chokladen
vänd fint ner allt i den vispade grädden.
krossa kexen och blanda i lite smält smör så att kexen blir till en massa
lägg i kex "degen" i höga glas, eller dom glasen man vill använda
fyll därefter glaset till 3/4 med moussen och ställ i kylen i ca 40 minuter
fyll glaset över toppen med hallon blandade med lite socker precis innan servering
toppa med silverkulor för det där lilla extra!
väldigt uppskattat och väldigt gott!!
tips! spara äggvitorna i en påse när man separerar dom från gulorna, frys in dom
och ta fram dom vid senare tillfälle när man är sugen på att göra marräng!
vispa grädden fluffigt.
separera gulorna från vitorna och blanda gulorna med chokladen
vänd fint ner allt i den vispade grädden.
krossa kexen och blanda i lite smält smör så att kexen blir till en massa
lägg i kex "degen" i höga glas, eller dom glasen man vill använda
fyll därefter glaset till 3/4 med moussen och ställ i kylen i ca 40 minuter
fyll glaset över toppen med hallon blandade med lite socker precis innan servering
toppa med silverkulor för det där lilla extra!
väldigt uppskattat och väldigt gott!!
tips! spara äggvitorna i en påse när man separerar dom från gulorna, frys in dom
och ta fram dom vid senare tillfälle när man är sugen på att göra marräng!
Visningar: 533
Inlagt 2016-12-30 06:42:33






60 min