Receptbeskrivning

Nyårsdessert

Ingredienser för
100 g mörk 70% choklad
6 dl grädde
3 st äggulor
1 frp frysta hallon
5 st diggestive kex
lite smör
silverkulor


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Smält chokladen i ett vattenbad.
vispa grädden fluffigt.
separera gulorna från vitorna och blanda gulorna med chokladen
vänd fint ner allt i den vispade grädden.

krossa kexen och blanda i lite smält smör så att kexen blir till en massa
lägg i kex "degen" i höga glas, eller dom glasen man vill använda
fyll därefter glaset till 3/4 med moussen och ställ i kylen i ca 40 minuter
fyll glaset över toppen med hallon blandade med lite socker precis innan servering
toppa med silverkulor för det där lilla extra!

väldigt uppskattat och väldigt gott!!

tips! spara äggvitorna i en påse när man separerar dom från gulorna, frys in dom
och ta fram dom vid senare tillfälle när man är sugen på att göra marräng!

Visningar: 533
Inlagt 2016-12-30 06:42:33