Receptbeskrivning
Kycklinggryta med majs och bacon
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklinggryta med majs och bacon 1st majskyckling smör till stekning
2st gula lökar
5dl äppelmust
8dl kycklingbuljong
2st majskolvar
2dl vispgrädde majsena, till redning
1 pkt bacon, cirka 140 g
3msk syltlök några kvistar salvia/timjan salt & malen svartpeppar Stycka upp kycklingen i bitar. Bryn bitarna i smör runt om. Lägg kycklingbitarna i en stor gryta. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Häll på musten och buljongen. Koka upp och sjud i cirka 20 minuter. Dela majsen i bitar och lägg i grytan och sjud i cirka 5 minuter. Häll på grädden och red av med majsena utrört i lite kallt vatten. Strimla och stek baconen. Låt det rinna av på en bit hushållspapper. Lägg i syltlöken och strö över bacon. Garnera grytan med salvia. Smaka av med salt och strö över svartpeppar från kvarn.
2st gula lökar
5dl äppelmust
8dl kycklingbuljong
2st majskolvar
2dl vispgrädde majsena, till redning
1 pkt bacon, cirka 140 g
3msk syltlök några kvistar salvia/timjan salt & malen svartpeppar Stycka upp kycklingen i bitar. Bryn bitarna i smör runt om. Lägg kycklingbitarna i en stor gryta. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Häll på musten och buljongen. Koka upp och sjud i cirka 20 minuter. Dela majsen i bitar och lägg i grytan och sjud i cirka 5 minuter. Häll på grädden och red av med majsena utrört i lite kallt vatten. Strimla och stek baconen. Låt det rinna av på en bit hushållspapper. Lägg i syltlöken och strö över bacon. Garnera grytan med salvia. Smaka av med salt och strö över svartpeppar från kvarn.
Visningar: 309
Inlagt 2016-12-30 11:33:39