Receptbeskrivning
Glassbomb tre smaker
Ingredienser
för
8 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk sötad 397g
2 dl hallon frysta
50 g mörk choklad
1 msk kakao
1 burk kondenserad mjölk sötad 397g
2 dl hallon frysta
50 g mörk choklad
1 msk kakao
Beskrivning
1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt.
2. Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
3. Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
4. Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
5. Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
6. Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
7. Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa).
2. Häll 1/3 av smeten i en rund, frystålig skål, ca 2 liter. Låt den stå i frysen i ca 1 tim. Dela upp resten av smeten i två skålar (ungefär lika mycket i varje). Ställ dem i kylen.
3. Låt hallonen tina och mosa dem i en skål. Hacka chokladen.
4. Rör ner hallonen i den ena skålen med glassmet.
5. Rör ner den hackade chokladen och kakao i den andra skålen med glassmet.
6. Bred ut hallonsmeten försiktigt ovanpå den vita smeten. Låt den stå i frysen i ca 1 tim.
7. Bred ut chokladsmeten ovanpå hallonsmeten. Låt det frysa i frysen. (Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster ändå, men inte lika jämna lager som när man låter varje lager frysa).
Visningar: 563
Inlagt 2016-12-31 15:12:41






180 min