Receptbeskrivning
Daimcheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Daimcheesecake ca 12 bitar
Botten
250g choklad-digestivekex
100g smör, smält


2pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5dl vispgrädde
2st ägg, delas i vitor och gulor
1dl strösocker
200g färskost, t ex Philadelphia
Garnering
1pkt Daim dubbel (Ã 56 g)
Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
Hacka Daimen med en vass kniv.
Vispa grädden, inte för hårt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggula, färskost och strösocker och vispa det fluffig. Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.
Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
Botten
250g choklad-digestivekex
100g smör, smält


2pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5dl vispgrädde
2st ägg, delas i vitor och gulor
1dl strösocker
200g färskost, t ex Philadelphia
Garnering
1pkt Daim dubbel (Ã 56 g)
Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
Hacka Daimen med en vass kniv.
Vispa grädden, inte för hårt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggula, färskost och strösocker och vispa det fluffig. Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.
Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
Visningar: 281
Inlagt 2017-01-01 08:54:29






30 min