Receptbeskrivning
Fransk löksoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
4 portioner
6 gula lökar
3 klyftor vitlök
3 msk olja
1 l höns- eller grönsaksbuljong
1 lagerblad
1 krm timjan
(1 dl vitt vin)
brödtärningar
1 1/2 dl riven Parmesanost
Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor.
Fräs lökskivorna ca 20 minuter i olja i en gryta.
Tillsätt vetemjölet och rör om samt tillsätt vatten och kryddor.
Koka soppan under lock på svag värme minst en halv timme. Avsmaka och tillsätt kryddor vid behov.
Smaksätt soppan till festligare tillfällen med vitt vin.
Servera soppan med små rostade brödtärningar och riven ost.
Färskt nygräddat bröd smakar också gott till löksoppan.
Som förrätt till en festmiddag kan du gratinera soppan i portionsskålar. Lägg då i rostade brödtärningar och strö över riven ost. Gratinera i 250 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
Visningar: 385
Inlagt 2017-01-01 12:06:35