Receptbeskrivning

Vegetarisk lasagne

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader.

1 paket lasagneplattor

Tomatsås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
150 g fetaost
1,5 dl riven ost
Maizena
Salt och svartpeppar

Créme fraiche-sås:
1 zucchini
4 dl lätt créme fraiche
Salt och peppar

Tomatsås, gör så här:
Finhacka lök och vitlök och fräs dom
mjuka i olja utan att de tar färg, ca 3 min.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater,
honung, buljongtärning, timjan och vatten.
Koka på medelvärme utan lock ca 5 min.
Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare
5 min. Smaka av med salt och peppar.
Skär fetaost i tärningar.

Créme fraiche-sås, gör så här:
Skär zucchini i skivor. Låt den koka med
créme fraichen ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg lite av tomatsåsen i botten på en
ugnssäker form.
Varva lasagneplattorna med tomatsås, créme fraiche-sås och fetaost.
Avsluta med tomatsås och strö över
den rivna osten.

Ställ in i ugnen ca 30 min. Känn efter så att
lasagneplattorna är mjuka.

Servera med sallad.

Visningar: 493
Inlagt 2017-01-11 18:15:33