Receptbeskrivning

Spenat- och linssoppa med smak av citron

Ingredienser för
1 st purjolök
1 msk olivolja
2 dl gröna linser, (150 g)
1 l grönsaksbuljong
2 msk örtkryddor, t ex timjan och oregano, hackade
2 st lagerblad
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
0.5 tsk citronskal, rivet
1 msk citronsaft, pressad
1 spenat, (375 g) fryst hackad
citronskivor, smörstekta baguettebitar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj och skär purjolöken i fina strimlor. Fräs löken i olivolja i en kastrull 2-3 min på svag värme. Tillsätt linser. Häll på buljong och rör ner örtkryddor och lagerblad. Låt koka ca 20 min eller tills linserna är mjuka.
2. Smaka av soppan med salt, peppar, citronskal och -saft. Rör ner spenaten i den heta soppan strax före serveringen och låt koka 2-3 min.
3. Servera soppan med citronskivor och smörstekta baguettebitar.

Visningar: 308
Inlagt 2017-01-14 05:57:57