Receptbeskrivning

Ljummen sallad med ugnsrostade rödbetor och kikärtor, fetaost och pumpakärnor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ljummen sallad med ugnsrostade rödbetor och kikärtor, fetaost och pumpakärnor 4port. 500g rödbetor
3st röda knipplökar
2st vitlöksklyftor
½ st kruka timjan
580g Kikärtor
1msk balsamvinäger
½ dl olivolja 100g blandad sallad
200g fetaost
1dl rostade pumpakärnor Sätt ugnen på 225°. Skölj och skala rödbetorna och skär i grova bitar. Skölj knipplöken och dela i hälften. Finstrimla lökblasten och lägg åt sidan. Skala och finhacka vitlöken. Repa timjanen. Häll av kikärtorna. Fördela rödbetor, knipplök, vitlök, timjan och kikärtor i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över balsamvinäger och olivolja, salta och peppra, blanda runt ordentligt. Rosta i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och de fått fin färg ca 30-40min. Skölj salladen och smula fetaosten. Blanda samman de rostade ingredienserna med salladen, fetaosten och lökblasten. Smaka av med salt och peppar ev. lite mer balsamvinäger. Fördela salladen på ett fat, i en skål eller på tallrikar. Toppa med pumpakärnor och servera.

Visningar: 317
Inlagt 2017-01-14 22:17:12