Receptbeskrivning
Ljummen sallad med ugnsrostade rödbetor och kikärtor, fetaost och pumpakärnor
Ingredienser
för
Beskrivning
Ljummen sallad med ugnsrostade rödbetor och kikärtor, fetaost och pumpakärnor 4port. 500g rödbetor
3st röda knipplökar
2st vitlöksklyftor
½ st kruka timjan
580g Kikärtor
1msk balsamvinäger
½ dl olivolja 100g blandad sallad
200g fetaost
1dl rostade pumpakärnor Sätt ugnen på 225°. Skölj och skala rödbetorna och skär i grova bitar. Skölj knipplöken och dela i hälften. Finstrimla lökblasten och lägg åt sidan. Skala och finhacka vitlöken. Repa timjanen. Häll av kikärtorna. Fördela rödbetor, knipplök, vitlök, timjan och kikärtor i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över balsamvinäger och olivolja, salta och peppra, blanda runt ordentligt. Rosta i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och de fått fin färg ca 30-40min. Skölj salladen och smula fetaosten. Blanda samman de rostade ingredienserna med salladen, fetaosten och lökblasten. Smaka av med salt och peppar ev. lite mer balsamvinäger. Fördela salladen på ett fat, i en skål eller på tallrikar. Toppa med pumpakärnor och servera.
3st röda knipplökar
2st vitlöksklyftor
½ st kruka timjan
580g Kikärtor
1msk balsamvinäger
½ dl olivolja 100g blandad sallad
200g fetaost
1dl rostade pumpakärnor Sätt ugnen på 225°. Skölj och skala rödbetorna och skär i grova bitar. Skölj knipplöken och dela i hälften. Finstrimla lökblasten och lägg åt sidan. Skala och finhacka vitlöken. Repa timjanen. Häll av kikärtorna. Fördela rödbetor, knipplök, vitlök, timjan och kikärtor i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över balsamvinäger och olivolja, salta och peppra, blanda runt ordentligt. Rosta i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och de fått fin färg ca 30-40min. Skölj salladen och smula fetaosten. Blanda samman de rostade ingredienserna med salladen, fetaosten och lökblasten. Smaka av med salt och peppar ev. lite mer balsamvinäger. Fördela salladen på ett fat, i en skål eller på tallrikar. Toppa med pumpakärnor och servera.
Visningar: 386
Inlagt 2017-01-14 22:17:12

