Receptbeskrivning
Lax med sesamcrust och asiatiska glasnudlar
Ingredienser
för
150 g glasnudlar
600 g laxfilé
dl sesamfrön
salt
6 st salladslökar
kruka koriander
2 msk rapsolja
2 msk teriyakisås
2 msk oystersås
1 lime
1 msk skalad & riven ingefära
600 g laxfilé
dl sesamfrön
salt
6 st salladslökar
kruka koriander
2 msk rapsolja
2 msk teriyakisås
2 msk oystersås
1 lime
1 msk skalad & riven ingefära
Beskrivning
Http://www.ica.se/recept/lax-med-sesamcrust-och-asiatiska-glasnudlar-718136/
1. Koka upp en kastrull med saltat vatten till nudlarna.
2. Skär laxen i stora kuber och vänd runt i sesamfrön och en nypa salt på ett fat så att de täcker fisken.
3. Skiva salladslökarna tunt. Plocka korianderbladen.
4. Hetta upp en panna med rapsolja på hög värme och stek laxen på varje sida tills en yta formas.
5. Rör ihop teriyakisås, oystersås, limesaft, ingefära, hälften av korianderbladen och - salladslöken i en skål till en dressing. Smaka av med salt. Koka nudlarna i vattnet enligt anvisningen på förpackningen.
6. Låt nudlarna rinna av och rör ner dressingen.
7. Servera nudlarna med laxen och garnera med resten av salladslöken och koriandern.
1. Koka upp en kastrull med saltat vatten till nudlarna.
2. Skär laxen i stora kuber och vänd runt i sesamfrön och en nypa salt på ett fat så att de täcker fisken.
3. Skiva salladslökarna tunt. Plocka korianderbladen.
4. Hetta upp en panna med rapsolja på hög värme och stek laxen på varje sida tills en yta formas.
5. Rör ihop teriyakisås, oystersås, limesaft, ingefära, hälften av korianderbladen och - salladslöken i en skål till en dressing. Smaka av med salt. Koka nudlarna i vattnet enligt anvisningen på förpackningen.
6. Låt nudlarna rinna av och rör ner dressingen.
7. Servera nudlarna med laxen och garnera med resten av salladslöken och koriandern.
Visningar: 332
Inlagt 2017-01-16 14:18:21

