Receptbeskrivning
Havreflarn med smörcreme
Ingredienser
för
2 dl havregryn
150 g smält smör
2 dl socker
0.5 dl sirap
0.5 dl mjölk
2 dl mjöl
0.5 tsk bakpulver
tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 st äggula
1 vaniljsocker
kaffe eller cacao som smaksättning
150 g smält smör
2 dl socker
0.5 dl sirap
0.5 dl mjölk
2 dl mjöl
0.5 tsk bakpulver
tsk vaniljsocker
smörcreme
100 g smör 2 dl florsocker
1 st äggula
1 vaniljsocker
kaffe eller cacao som smaksättning
Beskrivning
2 dl havregryn
150 g smält margarin
2 dl socker
½ dl sirap
½ dl mjölk
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet i en kastrull. Blanda i resten av ingridienserna.
Klicka ut ca 1 tsk stora klickar glest på ett bakplåtspapper. 9 st på en plåt brukar vara lagom. Gör man dem för många eller för stora flyter de ihop.
Grädda i 5-7 min. (i min ugn 5 min max)
Låt svalna på plan yta.
Smörkräm
100 g margarin
2 dl florsocker
1 ägg gula
1 msk vaniljsocker
Röres ihop och bredes på havreflarnen som läggs ihop dubbla.
1 sats brukar bli ca 18 st dubbla kakor för mig.
150 g smält margarin
2 dl socker
½ dl sirap
½ dl mjölk
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet i en kastrull. Blanda i resten av ingridienserna.
Klicka ut ca 1 tsk stora klickar glest på ett bakplåtspapper. 9 st på en plåt brukar vara lagom. Gör man dem för många eller för stora flyter de ihop.
Grädda i 5-7 min. (i min ugn 5 min max)
Låt svalna på plan yta.
Smörkräm
100 g margarin
2 dl florsocker
1 ägg gula
1 msk vaniljsocker
Röres ihop och bredes på havreflarnen som läggs ihop dubbla.
1 sats brukar bli ca 18 st dubbla kakor för mig.
Visningar: 294
Inlagt 2017-01-16 20:31:42