Receptbeskrivning

Köttfärssoppa

Ingredienser för
st gul lök
2 st vitlöksklyftor
300 g potatis fast
1 msk olivolja
500 g nötfärs
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
400 g passerade tomater
3 msk köttbuljong
1 l vatten
2 msk basilika fryst
1 krm salt
1 krm svartpeppar


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen.
2. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikapulver och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.
3. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning i ca 20 sekunder. Tillsätt passerade tomater, buljong och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock i ca 30 minuter. Rör om då och då.
4. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.
5. Servera med varmt bröd.

Visningar: 306
Inlagt 2017-01-19 20:02:34