Receptbeskrivning

Jacob Wismars italienska omelett

Ingredienser för
6 st ägg
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
2 st tomater
2 st konserverade kronärtskockshjärtan
0.5 dl italian tomato
1 dl svarta urkärnade oliver
200 g kyckling, stekt i bitar
100 g prosciutto eller bresaola
100 g mozzarella
babyspenat
olja till stekning
italian tomato 1 sats:
1 dl balsamvinäger
2 msk tomatpuré
0.7 dl vatten
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
0.5 msk torkad basilika
0.5 dl olivolja
salt och svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Italian tomato essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar.
4. Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
5. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och
låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.
6. Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
7. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.
8. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och
osten fått färg.
9. Lägg på bresaolan och prosciutton samt lite babyspenat före servering.

Visningar: 321
Inlagt 2012-04-21 20:07:03