Receptbeskrivning
Jacob Wismars italienska omelett
Ingredienser
för
6 st ägg
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
2 st tomater
2 st konserverade kronärtskockshjärtan
0.5 dl italian tomato
1 dl svarta urkärnade oliver
200 g kyckling, stekt i bitar
100 g prosciutto eller bresaola
100 g mozzarella
babyspenat
olja till stekning
italian tomato 1 sats:
1 dl balsamvinäger
2 msk tomatpuré
0.7 dl vatten
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
0.5 msk torkad basilika
0.5 dl olivolja
salt och svartpeppar
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
2 st tomater
2 st konserverade kronärtskockshjärtan
0.5 dl italian tomato
1 dl svarta urkärnade oliver
200 g kyckling, stekt i bitar
100 g prosciutto eller bresaola
100 g mozzarella
babyspenat
olja till stekning
italian tomato 1 sats:
1 dl balsamvinäger
2 msk tomatpuré
0.7 dl vatten
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
0.5 msk torkad basilika
0.5 dl olivolja
salt och svartpeppar
Beskrivning
1. Italian tomato essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar.
4. Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
5. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och
låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.
6. Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
7. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.
8. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och
osten fått färg.
9. Lägg på bresaolan och prosciutton samt lite babyspenat före servering.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar.
4. Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
5. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och
låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.
6. Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
7. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.
8. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och
osten fått färg.
9. Lägg på bresaolan och prosciutton samt lite babyspenat före servering.
Visningar: 321
Inlagt 2012-04-21 20:07:03

