Receptbeskrivning

Ägg i muffinsform

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ägg i muffinsform 6st


6st skivor skinka eller kalkon
6msk riven ost/keso/färskost
6st stora, ekologiska ägg
salt & peppar
färska örter

Fördela skinka/kalkon i muffinsplåten så dom bildar en liten skål.

Klicka i ost/färskost/keso.

Knäck i ett ägg i varje skål. Försök att inte ha sönder gulan, det blir finare så.

Krydda med salt och peppar.

Ugnsbaka äggen i 200°C i 15-20 minuter (det beror lite på hur stora ägg du har).

Tag ut plåten ur ugnen och låt svalna något.

Pilla försiktigt med en kniv runt om varje äggskål, ifall lite av ägget runnit ut och skålen fastnat.
Lyft ur och lägg upp på ett fat. Klipp över lite färska örter och eventuellt lite mer salt & peppar.

Ät som dom är eller servera med en härlig sallad.

Visningar: 285
Inlagt 2017-01-24 06:52:54