Receptbeskrivning
Hemmagjord havregrädde
Ingredienser
för
Beskrivning
Hemmagjord havregrädde
Alt.1
Ingredienser
1,5 dl / 155 gram (glutenfria) havregryn
6 dl / 600 gram vatten
1 rejäl nypa salt
2 msk / 30 gram neutral olja (t.e.x solros eller rapsolja)
2 krm majsstärkelse, för konsistens (kan uteslutas)
1 krm vaniljpulver
Hur gör jag?
1. Mät upp vattnet i en liten gryta. Låt det koka upp.
2. Häll i havregrynen, rör runt så att allt blandas väl. Ställ grytan åt sidan och låt det stå i 30 minuter.
3. Lägg till salt, majsstärkelse och olja i grytan och häll ner allt i en mixer. Mixa rejält tills du fått en jämn kräm.
4. Häll över krämen i en nötpåse eller ostduk med en bunke under. Krama ur duken rejält. Alla små droppar ska samlas ihop i skålen. Rör ned vaniljpulver.
5. Voila! Din grädde är klar att hällas över på steriliserad (urkokad) flaska. Den håller sig bra i kylen i ca två veckor.
Detta recept är fritt från gluten, laktos och socker.
Alt.2
MATLAGNINGS HAVREGRÄDDE
2 dl (glutenfria) ekologiska havregryn
3 dl vatten
en nypa himalayasalt
Mixa havre, vatten och salt i kraftig mixer en bra stund till gräddig konsistens. Sila och krama ur ordentligt genom en nötmjölkspåse. Voilà , du har grädde!
http://www.greenpowerbyanna.com/2016/03/hemmagjord-havregradde-recept-homemade.html
Alt.1
Ingredienser
1,5 dl / 155 gram (glutenfria) havregryn
6 dl / 600 gram vatten
1 rejäl nypa salt
2 msk / 30 gram neutral olja (t.e.x solros eller rapsolja)
2 krm majsstärkelse, för konsistens (kan uteslutas)
1 krm vaniljpulver
Hur gör jag?
1. Mät upp vattnet i en liten gryta. Låt det koka upp.
2. Häll i havregrynen, rör runt så att allt blandas väl. Ställ grytan åt sidan och låt det stå i 30 minuter.
3. Lägg till salt, majsstärkelse och olja i grytan och häll ner allt i en mixer. Mixa rejält tills du fått en jämn kräm.
4. Häll över krämen i en nötpåse eller ostduk med en bunke under. Krama ur duken rejält. Alla små droppar ska samlas ihop i skålen. Rör ned vaniljpulver.
5. Voila! Din grädde är klar att hällas över på steriliserad (urkokad) flaska. Den håller sig bra i kylen i ca två veckor.
Detta recept är fritt från gluten, laktos och socker.
Alt.2
MATLAGNINGS HAVREGRÄDDE
2 dl (glutenfria) ekologiska havregryn
3 dl vatten
en nypa himalayasalt
Mixa havre, vatten och salt i kraftig mixer en bra stund till gräddig konsistens. Sila och krama ur ordentligt genom en nötmjölkspåse. Voilà , du har grädde!
http://www.greenpowerbyanna.com/2016/03/hemmagjord-havregradde-recept-homemade.html
Visningar: 2231
Inlagt 2017-01-24 12:04:20






0 min