Receptbeskrivning

Paella med kyckling och skaldjur

Ingredienser för
1 klyfta vitlök
1 gul lök
2 msk olivolja
3 dl avorioris
0.5 g saffran
1 dl vitt matlagningsvin
8-8.5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 g kycklinglårfilé
1 röd paprika
salt och peppar
100 g skalade räkor
1 msk hackad persilja
1 citron


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och hacka vitlök och lök, fräs den i hälften av olivoljan. Tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut. Häll på vatten så att det når någon cm över riset och tillsätt hönsbuljongtärningen. Koka sakta i ca 20 minuter. Späd med mera vatten vartefter det kokar in. Skär kycklingen i strimlor och choritzon i slantar, (minichorizo kan var hel). Dela, kärna ur och skär paprika i strimlor. Bryn kycklingen i resten av olivoljan, tillsätt chorizo, paprika och fortsätt steka i ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar och stek i ytterligare ca 2 minuter. Låt musslorna rinna av. Blanda kyckling och grönsaker med ris, avsluta med ärter, räkor, musslor och persilja. Dela citron i klyftor och servera till paellan. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och korvarna annars är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 318
Inlagt 2017-01-26 15:28:06