Receptbeskrivning

Rasande god renskav

Ingredienser för
2 frp renskav
1 st lök hackad
2 st vitlöksklyftor hackade
0.5 l färska kantareller eller champinjoner
5 dl mellangrädde
2.5 msk viltfond
1.5 msk rönnbärsgelé
1 msk soja
1 msk smör
persilja


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Ner med smör i en rejäl stekpanna. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på. Det går fort.

2. När skaven är fräst och genomstekt lägger du i lök och vitlök. Steker lite till. Svampen också förstås! Kanske lite mer smör om det blir torrt. På med grädde och sedan är det bara att börja krydda för allt vad tygen håller.

3. Låt allt puttra i tio minuter ungefär, tjuvsmaka lite under tiden och servera sedan med ris och kokt brysselkål!

Visningar: 303
Inlagt 2017-01-27 17:30:17