Receptbeskrivning
Blomkålssoppa med rostad vitlök och basilikaolja
Ingredienser
för
3 msk grönsaksfond
1.5 l vatten
0.5 st gul lök(ar)
6 st vitlöksklyfta(or)
1.5 st blomkålshuvud(en)
salt och peppar
1.5 dl crème fraiche
0.5 dl olivolja extravergine
1 basilika
0.5 st vitlöksklyfta(or) pressad
salt
8 lufttorkad skinka
1.5 l vatten
0.5 st gul lök(ar)
6 st vitlöksklyfta(or)
1.5 st blomkålshuvud(en)
salt och peppar
1.5 dl crème fraiche
0.5 dl olivolja extravergine
1 basilika
0.5 st vitlöksklyfta(or) pressad
salt
8 lufttorkad skinka
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vattnet med grönsaksfonden.
2. Skala och dela vitlöksklyftor på mitten och skär löken i stora bitar. Lägg dem i en liten ugnsform och rosta dem gyllenbruna i ugnen ca 6 min.
3. Under tiden delar du blomkålen i buketter och småkokar i buljongen 5 minuter. När den rostade löken och vitlöken fått en gyllenbrun färg tillsätter du även detta i soppan och kokar några minuter till.
4. När blomkålen känns mjuk mixar du soppan med en stavmixer eller liknande till en krämig konsistens. Blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
5. Basilikaoljan: Mixa ihop olja, basilika och vitlök. Salta efter smak. Servera soppan med basilikaoljan och grissini med lufttorkad skinka.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 397 kcal
Kolhydrater: 33 g
Protein: 14 g
Fett: 23 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
2. Skala och dela vitlöksklyftor på mitten och skär löken i stora bitar. Lägg dem i en liten ugnsform och rosta dem gyllenbruna i ugnen ca 6 min.
3. Under tiden delar du blomkålen i buketter och småkokar i buljongen 5 minuter. När den rostade löken och vitlöken fått en gyllenbrun färg tillsätter du även detta i soppan och kokar några minuter till.
4. När blomkålen känns mjuk mixar du soppan med en stavmixer eller liknande till en krämig konsistens. Blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
5. Basilikaoljan: Mixa ihop olja, basilika och vitlök. Salta efter smak. Servera soppan med basilikaoljan och grissini med lufttorkad skinka.
Recept: Mia Troberg Elonq
Rekvisita: Duka
Näringsinnehåll:
Kalorier: 397 kcal
Kolhydrater: 33 g
Protein: 14 g
Fett: 23 g
Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet
Visningar: 327
Inlagt 2017-01-27 18:18:18

