Receptbeskrivning

Vegetarisk lasagne

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader. 1 paket lasagneplattor Tomatsås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré 1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan
4 dl vatten 200 g fryst bladspenat
150 g fetaost
1,5 dl riven ost
Maizena
Salt och svartpeppar Créme fraiche-sås:
1 zucchini 4 dl lätt créme fraiche
Salt och peppar Tomatsås, gör så här:
Finhacka lök och vitlök och fräs dom
mjuka i olja utan att de tar färg, ca 3 min.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
Koka på medelvärme utan lock ca 5 min.
Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Skär fetaost i tärningar. Créme fraiche-sås, gör så här:
Skär zucchini i skivor. Låt den koka med
créme fraichen ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en
ugnssäker form.
Varva lasagneplattorna med tomatsås, créme fraiche-sås och fetaost. Avsluta med tomatsås och strö över
den rivna osten. Ställ in i ugnen ca 30 min. Känn efter så att
lasagneplattorna är mjuka. Servera med sallad.

Visningar: 407
Inlagt 2017-01-29 08:28:20